2009 m. birželio 26 d., penktadienis

LBPG draugijos valdybos narės Editos Šiaudikytės mintys apie darbo krūvį


Dar kartą dėl BPG darbo krūvių ir su juo susijusių finansinių dalykų.
Paskaičiavau darbo krūvius, remdamasi SAM svetainėje duotais duomenimis apie apsilankymus pas pirmo lygio specialistus (savo ruožtu duomenys paimti iš SVEIDROS, taigi tikrai nėra hiperbolizuoti, atvirkščiai, dėl virškrūvių pasitaiko, kad pacientą atleidžiame nepažymėdami SVEIDROJE).
Darbo dienų skaičius paimtas atmetant šventadienius ir atostogas pagal naują Ministro įsakymą,
Darbo su pacientais (priėmimo) valandos-6 per parą, nes kitas laikas (nepilnos 2 val.) skiriamas dokumentacijos tvarkymui, darbui GKK, vizitams į namus, kitos dienos darbo planavimui, darbui su personalu, pacientų socialinėms problemoms spręsti ir pan..
Apsilankymai pas BPG-iš SAM svetainės (2007 metais 1 gyventojas lankėsi 4,6 kartus per metus, vėlesnių duomenų nėra).
Pagal prikabintą priedą galit pažiūrėti, kiek laiko tenka vienam pacientui, turint įvairaus dydžio apylinkes. Normalus priėmimo laikas vienam pacientui būtų, jei BPG turėtų apie 700 pacientų.
Be abejo, maždaug pusę tokių pacientų galėtų aptarnauti pagalbinis personalas, jei tai būtų nesuvaržyta įv. poįstatyminiais aktais ir pirmo lygio finansavimas leistų turėti pirmam lygyje apie 3 pagalbinius asmenis, kurie valstybei normaliom sąlygom turėtų kainuoti mažiau nei aukštos kvalifikacijos specialistų. Kalbant apie gydytojų perteklių Lietuvoje, manau kartu reikėtų problemą nagrinėti su jų techninio aprūpinimo, aprūpinimo pagalbiniu personalu ir apkrovimu balastiniu darbu sprendimais.
Dabartinis finansavimas, kur BPG iš TLK, turėdamas 1300 -1400 žmonių apylinkę, iš TLK gauna 9000-12000 lt, iš kurių turi išlaikyti Slaugytoją,ir registratorę (ji turėtų dirbti ir satatistikės, buhalterės darbą), mokėti mokesčius, nuomą ir komunalinius, atlikti tyrimus pacientui, ir patenkinti jo visus pirmo lygio reikalavimus atitinkančius poreikius. Dar kartą bandau prikabinti lentelę, atspindinčią tuos finansus.
Tiesa pasakius apie prioritetus pirmam lygiui nebetenka kalbėti...

Pagarbiai Edita

Komentarų nėra:

Pranešimų archyvas

Projektai, kuriuose dalyvauja VU MF Vidaus ligų, šeimos medicinos ir onkologijos klinika

Pirminės asmens sveikatos priežiūros įstaigų interneto puslapiai